Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: skogstrolla skrivet 15 jun-09 kl 21:49
-
Idag testade jag att torka några kaninlår och en sadel bara för att se hur det blev.
Gott men det tog längre tid än jag trodde att torka.
Det är värt att testa.
-
Hur torkade du det?
-
Jag torrsaltade i ett dygn vände och stökade.
Sen stoppade jag de i ugnen på 50 grader varmluft.
efter 6-7 timmar var de torrt .mums mums ;D
Ännu godare om man röker de i en 20 minuter sen in i ugn och torka.
-
Jag har inte tidigare provat att torka kött, men jag ska slakta några kaniner imorgon, och funderade på alternativa sätt att kunna långtidsförvara köttet. Så hittade jag den här tråden, och tänkte att det här borde undersökas närmare.
Kan man lufttorka kanin? Hur länge håller det i så fall, och hur ska man förvara det?
Hur tillagar man torkat kött, kan man kanske bara göra en enkel gryta i lergrytan med rotfrukter, precis som med färskt kött? Någon som har något annat förslag?
-
Jag har skrivit lite om lufttorkning av kött här:http://matochpolitik.blogspot.com/2010/03/grunderna-for-lufttorkning-av-hela.html (http://matochpolitik.blogspot.com/2010/03/grunderna-for-lufttorkning-av-hela.html)
-
Lufttorka efter en saltning, det bör gå bra, jag har försökt med griskött, men även kyckling.
Det borde inte vara svårt att torka något kött, redan neandertalarna kunde.
Torka i elektrisk ugn är nog inte det optimala, då kan man använda en mer traditionell metod och antingen lufttorka eller om värme tillförs, dessutom (kall)röka.