Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Sommartorparn skrivet 11 jun-09 kl 12:10

Titel: Sill - rom och annat
Skrivet av: Sommartorparn skrivet 11 jun-09 kl 12:10
Jag har fått tag på hel salt sill. En del innehöll rom och en del något annat, blekare. Det var i båda fallen fast och fyllde upp buken helt. Vad är det "andra" och kan man använda något av detta? Tack för svar.
Titel: SV: Sill - rom och annat
Skrivet av: Edgar skrivet 11 jun-09 kl 12:28
Förmodligen mjölke. (Hon rom, han mjölke). 

I min barndom (Mitten på förra seklet) stekte mor den.

Edgar
Titel: SV: Sill - rom och annat
Skrivet av: Vurre skrivet 11 jun-09 kl 19:23
Mjölke går bra att steka men jag tror att den kan bli rejält salt om den kommer från saltsill.
Titel: SV: Sill - rom och annat
Skrivet av: Sommartorparn skrivet 12 jun-09 kl 06:37
Tack för tipsen. Jag har urvattnat mjölken, liksom rommen några timmar. Så det är det som kallas sillmjölke, då...
Titel: SV: Sill - rom och annat
Skrivet av: Luffsen skrivet 20 jun-09 kl 23:55
"Sillmjölke".  ;D ;D

Men det stämmer ju... oxå.  ;D