Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Dollar skrivet 02 jun-09 kl 21:58
-
Har gjort syrakultur igen och tyvärr så vårdade jag den som jag hade innan inte så bra. Dvs den hann bli för gammal innan jag gjorde en ny. Så jag har börjat om igen och nu när jag tar ph visar den 4.82 är det bara att kasta? Vet ju att det optimala är 4.5. Jag gör på getmjölk.
-
Kasta inte den !!
Opt. är just optimalt men hur ofta blir det så..? Syra några minuter längre för att kompensera, antecka och se om du får skillnad mellan denna och nästa ystning
-
Jag kastade den. Gjorde en ny igår kväll/natt.
Jag tillsatte syrakulturen i mjölken för att testa. (gjorde i en 10 liters kastrull) och när det var dags för formning så var ph i ostmassan 6.86 och ska ligga på 6.2 vid formningen. Resultatet blev att jag blev :o dvs orolig och slängde alltihop.
-
Tog du ph på mjölken innan du började att ysta...?
-
Nej jag gjorde ju inte det