Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Nettus skrivet 08 dec-05 kl 13:46

Titel: Egen ägglikör
Skrivet av: Nettus skrivet 08 dec-05 kl 13:46
För länge sen gjorde min mamma egen ägglikör, är det någon som har ett recept?
Titel: Re:Egen ägglikör
Skrivet av: Tjotten skrivet 09 dec-05 kl 16:39
Jag har ett recept på ägglikör som är smaskens, men det tar nog lite tid att leta upp det, ska se om jag hinner lägga in det i morgon.
Titel: Re:Egen ägglikör
Skrivet av: Nettus skrivet 18 dec-05 kl 17:52
Hallå, Tjotten!
Hur går det, har du hittat receptet (jag väntar otåligt... ;) )?
Titel: Re:Egen ägglikör
Skrivet av: Tjotten skrivet 19 dec-05 kl 18:22
Hallå, Tjotten!
Hur går det, har du hittat receptet (jag väntar otåligt... ;) )?

Jisses, jag glömde bort det, ska försöka hitta det men nu ska jag spola ut färgen (färgar håret) i håret, har redan suttit 5 min förlänge.
Titel: Re:Egen ägglikör
Skrivet av: Tjotten skrivet 20 dec-05 kl 17:14
Det var inte så lätt att hitta när jag väl började leta, inte i någon av alla mina pappershögar fanns receptet utan snyggt nedskrivet i receptboken, trodde inte jag hade varit så ordentlig.

Ägglikör

30 äggulor
250g florsocker
2 burkar (a 400g) sötad kondencerad mjölk.
2-3 msk vaniljsocker
1 flaska Doppelkorn (skulle nog gå bra med annan sprit också tror jag)

Blanda allt, sila och häll på flaskor.
Vid severing brukar jag röra ner lite cognac för det ger pricken över i men det går inte att blanda i från början och lagra för då blir likören brun.

God Jul!
Titel: Re:Egen ägglikör
Skrivet av: Nettus skrivet 21 dec-05 kl 11:05
Tack, Tjotten!! Och god jul själv!
Titel: Re:Egen ägglikör
Skrivet av: Skytten skrivet 22 jan-06 kl 13:23
Vispa ihop  ordentligt äggula och socker tillsätt 80% hemkört tills önskad styrka uppnås (ta mellan 25  0ch 55 %), låt stå ett tag. Spara ej på sockret, det ska vara lite sötma.

Äggen surnar inte om minst 25% sprit och tillräckligt med socker finns i.

Jag har bevarat 40% ägglikör i två år, och det är still going strong!