Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Spinn dimma skrivet 03 maj-09 kl 10:07
-
Hej!
Någon som testat att göra saft på lönnblommor?
Slickar man på sådana smakar de jättesött och gott, tänkte att det kanske går att göra på samma vis som vid framställning av fläderblomssaft.
-
Testade att göra saft på lönnblommor.
Men jag kan verkligen inte rekommendera det.
Smakade äckligt även med massa socker i.
-
;D Äckligt hur? Bittert?
En bekant gjorde rönnbärsvin. Smakade päckel. Glömde flaskan, och hittade den många år senare när han skulle flytta. Smakade bara för nyfikenhetens skull. Hade blivit jättegott!
Nyckeln till framgång är alltså kombinationen tålamod+alkohol ;D
För övrigt samma sak med mjöd. Funderar på att göra mjöd av rönnbär, honung och vatten. Sedan lagra det. Efter 10 år bör det vara ett trevligt desertvin!
-
Jag har gjort likör på hagtornsblommor (efter recept). Tja, om man ska vara riktigt ärlig, så luktade det typ kattpiss och smakade som det luktade. Men det kanske blir bättre efter några decenniers lagring. Vackra blommor måste inte smaka gott.
-
Mitt försök luktade svagt, svagt av kokt rabarber, men fick också en lätt kväljande doft. Smakade lika dant så var verkligen ingen höjdare.
Men testa är ju alltid kul, det hade ju kunnat bli bra ;)
-
Man kan göra saft på syrenblommor efter samma recept som fläderblommssaft. Blev bjuden på det av en kompis engång och jag vill minnas att det var gott. Så det kanske vore något att pröva