Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Therese K skrivet 18 apr-09 kl 12:04
-
Hej!
Jag har gjort nässelsoppa idag och jag efterlyser ett bröd recept där man kan använda avkoket eller rester från soppan som degspad till brödet. Någon som vet eller är det bara till att testa sig fram??
-
Vätskan i bröd brukar man kunna byta lite hur som helst. Det samma med några delar mjöl.
Så jag hade bara använt nässelsoppan istället vattnet eller mjölken i det receptet jag ville följa.
-
Ok, men jag har inget recept heller.. :-[ kan man ta vilket som?
-
Ja om du inte har något bröd som du brukar baka, så är det bara att öppna upp receptboken och prova något som du tycker verkar roligt.
Sedan byter du ut vätskan i receptet mot din soppa. Kanske all vätska, kanske bara en del. Jag brukar själv byta ut vattnet mot kallt te och sockret mot hemmagjord sylt. Kryddorna kan man byta med vad man har hemma, citron, färska örter eller annat som man tror skulle smaka gott.
Experimenterar mest hejvilt med vad jag har hemma.
Hitentills har jag inte råkat ut för något som inte fungerat.
Lycka till och ha så kul! ;D
-
japp! det gjorde jag och det blev hur bra som helst! ;D
-
Så bra! :D