Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: admin skrivet 09 nov-03 kl 22:53

Titel: Honungskladdkaka
Skrivet av: admin skrivet 09 nov-03 kl 22:53
Datum: 24 februari, 2003 ;


För er som fastnat för ”kladdkaka”, kommer här en egen variant som gör att ni slipper dåligt samvete för att kakaoplockarna tappar naglarna och hostar blod av alla gifter. Dessutom innehåller den honung istället för socker och fullkornsmjöl istället för vitt mjöl. Och sist men inte minst: den är mycket godare.
Smält 75 gram smör (om du vill snåla på smöret och använda ister istället så salta det lite grann). Rör i 1,5 dl sammalet vete (grahamsmjöl), 1,5 dl honung, ev. en matsked vaniljsocker och ett ägg. Häll i smord form och grädda i 200 grader i 20 minuter, tills kakan rest sig ordentligt och fått färg. Ta ut och låt svalna innan du äter den med t.ex. rödvinbärssylt och grädde.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)
Titel: Re:Honungskladdkaka
Skrivet av: Elfos skrivet 12 jan-04 kl 19:48
Hej på dig!
Kladdkaka är gott ska prova att gör den.
Vad menar du med att kakaoplockarna tappar naglarna
och hostar blod? av besprutningen eller av kakaobönan?
Titel: Re:Honungskladdkaka
Skrivet av: helenix skrivet 11 apr-04 kl 22:20
Hej!

Ska prova kladdkakereceptet, tack! Men som hängiven kladdkakeätare kan jag rekomendera änglamarks kakao, vilken jag hoppas man kan lita på framställs utan miljögifter. Den är dessutom jättegod.

Titel: SV: Honungskladdkaka
Skrivet av: Frances skrivet 18 jun-09 kl 14:11
Den här var jättegod! Kokade en drottningsylt av lite av varje ur frysen. Kan också tänka mig att detta blir super som en sorts morotstårta, det tänker jag prova nästa gång  :)