Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: gunilla.rentzing@telia.co skrivet 01 apr-09 kl 17:58

Titel: Vattenkefir - hur sött?
Skrivet av: gunilla.rentzing@telia.co skrivet 01 apr-09 kl 17:58
Hej!

Jag gör vattenkefir, men undrar om någon vet hur mycket socker som finns kvar efter de 2-3 dygn som "jäsningen" tar för att få en färdig dryck? Min man har nämligrn diabetes och jag vet inte om denna dryck är lämplig för honom ur sockersynpunkt.

Gunilla
Titel: SV: Vattenkefir - hur sött?
Skrivet av: vargfot skrivet 06 apr-09 kl 11:55
Eventuellt skulle du kunna prova att mata bakterierna med fruktos eller inulin istället.
Nackdelen med fruktos är att det kan höja blodfetter istället för blodsockret.
Inulin är kolhydratkedjor bestående av framförallt fruktos och kan inte spjälkas av kroppen utan endast av bakterier.