Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: admin skrivet 09 nov-03 kl 22:33

Titel: Panerade lammtestiklar
Skrivet av: admin skrivet 09 nov-03 kl 22:33
Datum: 2 september, 2002 ;


Dagen efter är det dags att ta i tu med de andra inälvorna. Allt har stått kallt över natten och lever, hjärta och lungor har dessutom stått i bunkar med vatten. En god och lätt lunch görs enkelt av testiklarna. Skär först ett litet snitt i hinnan runt dem och dra sedan av den med fingrarna så du får fram det lite torskromsliknande innehållet. Skär bollen i cm-tjocka skivor som du vänder i mjöl blandat med salt och vitpeppar. Stek som panerad fisk i smör.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)
Titel: Re:Panerade lammtestiklar
Skrivet av: Spikklubba skrivet 13 aug-05 kl 21:02
mmm eller kanske inte . . .man kan säkert lära sig att äta det . .men jag skulle nog ha lite svårt för det
Titel: Re:Panerade lammtestiklar
Skrivet av: Gruff skrivet 22 aug-05 kl 15:12
Finns några fler recept på testiklar i boken Carl Butlers Lamm.