Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Fiat skrivet 25 mar-09 kl 11:44
-
Hjälp!
Vart köper jag fjälster?( Bor i norra Dalsland.) Har tänkt att jag ska prova att göra tjocka grillkorvar och krydda dessa på lite olika vis. Men jag behöver hjälp med allt. Ska dom rökas? Funkar en liten aburök? Är det svårt ? Vad ska man tänka på? ??? ???
-
Fråga i din matbutik, de brukar ha fjälster eller så kan de ta hem.
I övrigt finns det mycket om korv här, det är bara att läsa gamla trådar.
-
Hjälp!
Vart köper jag fjälster?( Bor i norra Dalsland.)
Då är det nog lämpligast att du köper det hem till dig, i norra Dalsland. 8)
-
Grillkorv med kaliber runt 35 mm (Kaliber är en branschterm för diameter) är stoppad i svintarmar. Din livsmedelsbutik bör kunna ta hem i sådana i 5-m påsar, brukar säljas till jul. Kroktarmar är grövre, kaliber över 40 mm.
Edgar
-
Har frågat i livsmedelsbutikerna i närområdet, men alla säger att det endast går att beställa tjocka skinn, och då endast före jul. Måste jag beställa via charkbutik, tror ni?
-
På Ica i centrala Skara hade de korvaskinn i somras när jag var där (alltså inte bara till jul). Fast tjockleken vet jag inget om.