Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: fjällan skrivet 16 nov-05 kl 11:16

Titel: ingen filmjölk, varför?
Skrivet av: fjällan skrivet 16 nov-05 kl 11:16
har en jerseyko ,men jag lyckas inte göra någon filmjölk.Hade tidigare en fjällko och den filen vart jättebra,jag gör likadant nu men den blir inte tjock och smakar inte mer än ätbart ibrist på annat.har prövat både med och utan att tillsätta lite köpt fil, har någon något bra förslag är jag tacksam mvh fjällan
Titel: Re:ingen filmjölk, varför?
Skrivet av: Eulalia skrivet 16 nov-05 kl 11:24
har ingen kunskap om mjölk eller om fil, så jag har ingen aning om vad som orsakar skillnaden i filkvaliten
Vilda spekulationer: har kon precis kalvat? då kan väl mjölken ha en annan sammansättning än längre fram.
Försöker du göra filen på precis samma sätt, med samma verktyg (kastruller, byttor osv) eller har du ändrat på nåt i processen? förutom ko-bytet då..
 Är det inte Anders här på forumet som vet mycket om mjölk?

har som sagt inte mycket att tillföra i mjölkmässig kunskap
Men jag har kefirgryn!
Så om du vill testa att göra kefir av din färskmjölk, skicka din adress så får du en handfull gryn.
Mer info om kefir finns i trådarna yoghurt och kefir här på forumet.
Titel: SV: ingen filmjölk, varför?
Skrivet av: akira skrivet 10 maj-09 kl 12:09
Vill gärna ha kefirgryn om någon vill/kan skicka.  Betalar givetvis portot. Kan även hämta om det är i Stockholm.
Min adress:
Ulrika Måsén
Erstaviks Kvarnväg 10
133 36 saltsjöbaden