Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: annelito skrivet 05 mar-09 kl 22:53
-
Har någon testat äggersättaren "No egg" och hur funkar den i jämförelse med riktiga ägg? Var hittar jag "No egg"?
-
Jag hittade NoEgg på AG´s för många år sen borta på allergihyllorna. Min fd sambo använde det en gång i en sockerkaka, ingen aning om hur hon gjorde men det blev minst lika bra med linfröavkok.
Den verkade mest vara till för ersättare i mjuka kakor med 1-2 ägg i, kanske i pannkakssmet osv.
-
När min dotter var liten så var hon allergisk mot det mesta i livsmedel, bl a ägg.
Jag bytte ut äggen mot bakpulver.
1 ägg = 1 tsk bakpulver
Det har aldrig varit något problem. Jag använder bakpulver än i dag då jag ska laga mat, baka och upptäcker att äggen är slut. Har använt det i bl a. pannkaka, sockerkaka mm
Man kanske inte kan ersätta ägg med bakpulver jämt, att pensla på bakpulver på bullarna kanske inte är så lyckat, men då kan man ju använda vatten, juice eller något annat
Vet inte vad "No egg" är för något eller om det är dyrt, men bakpulver har man ju jämt hemma
-
Passar inte den här tråden bättre under "vegetariskt"?
/Sara