Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: AG skrivet 04 mar-09 kl 19:53
-
Vet att dom gamla värdena för Rabbfor innehöll 17,5% protein. Men när jag idag köpte hem 4 nya säckar såg jag att proteinet skilde sig från säck till säck, på två var det 16% och på dom två andra 17,5%. Ska det vara så?
-
Tror de ändrar receptet lite då och då..
Har för mig att många ger till sina sällskapskaniner och därför sänker de proteinhalten, men fråga Gösta, tror han är med och påverkar innhållet.
-
17,5 % protein är högt. Sedan kan det vara lite felmarginaler uppåt och neråt. Vid något tillfälle blev proteinhalten alltför hög, och man sänkte i specifikationen (och självfallet också i produkten). Detta är länge sedan.
Jag har kvalitetsnoja sedan min tid i industrin, och du bör kontakta tillverkaren, försöka få tag på kvalitetschefen och informera om detta. Se till att du har tillverkningsnummer för de olika säckarna tillgängligt (batch nr, lot nr, tillv dag eller liknande bör stå på säckarna). Åtminstone hade jag varit tacksam för att få reda på sådant här!
Edgar
-
Råprotein i Rabbfor 12-16 skall ligga mellan 17,0 - 17,5 %
Tidigare maxade vi upp till 18,5% men fick problem med magarna på djuren. Det är ca 3 år sedan.
Får du säckar under 17% bör du påpeka detta för att få byta ut till högre värde.
Var också observant på datum. Skall vara minst 3,5 månader "kvar" av bäst före datum när du köper!
-
När jag köpte Rabbfor sist så fick jag inte ta den säcken med längsta bäst-före-datumet, utan var tvungen att ta den äldre säcken. :( Tyckte jag var rätt taskigt...
-
Var det mindre än 3,5 månader kvar till bäst före?
Ligger det framme är det upp till kunden vilken säck kunden vill ta.
Låt aldrig en handlare "köra över dig" 8)
-
Jag vet faktiskt inte hur långt fram bäst-före-datumet låg. Ska kolla imorgon, har säcken kvar. Dom ligger framme men ändå inte. Pallen måste lyftas ner med truck, och då brukar truckföraren lyfta över säcken till vagnen på en gång. Jag hade handen på ena säcken först, men då sa han nåt i stil med att "Du får ta den här istället så vi hamnar i fas med datumen." Nästa gång ska jag säga ifrån. Jag blev nog mest bara paff... Men varför ska det vara minst 3,5 månader kvar?
-
Nu har jag kollat säcken som jag köpte för två-tre veckor sen. Proteinet är på 16% och bäst-före-datumet var 2009-04-03. Alltså 1,5-2 månader kvar när jag köpte den.