Alternativ.nu
Hantverk => Skinn => Ämnet startat av: Lars Pers Maria skrivet 25 feb-09 kl 21:30
-
Ska slakta ett par tjurar och vill gärna ha råd om vad som kan användas.
Köttet naturligtvis och har tänkt spara huvudet med horn och pungarna att göra väskor av.
Säljer ev skinnen till ett garveri. Dåligt betalt, bara 200 kr per st men det är kanske "fel" årstid att ta hand om skinn? Hur ska jag annars göra tycker ni?
-
Levern och njurar kan du dela i mindre bitar och torka på svag värme i en ugn.
Ge till din hund eller om du inte har någon så sälj det till någon hundägare.
Vi gör det med rådjur och älg levern och använder det som godis till hunden.
-
Jag vet inte hur mycket det kostar men jag skulle ha låtit garva hudarna eller tagit de bästa huddelarna själv och garvat dem och därefter sålt färdigt skinn...
bättre förtjänst möjligen, än 200 kr. Det är mjukgörningen som är värst...
-
alltså, ska du sälja inälvorna till hundägare som barf, så ska de ju helst vara färska. de kan vara frysta, men att torka dem är onödigt och synd om råvaran. i princip kan du sälja allt som du själv inte vill äta (förutom gallblåsan då ...) som hundmat. säljer du våm eller de andra magsäckarna är hundägaren som uppskattar barf glad om du på sin höjd skakar ut dem, men säljer de gröna (alltså inte tvättade). lungan är bra för överviktiga hundar, hjärtat är bra mot tandsten. alla ben är gottigotti pga märgen. men som sagt, helst rått eller fryst. all värmebehandling förändrar proteinet och vitsen med barf är att proteinet är oförändad. du kan låta köttet ligga i kylskåpet ett tag utan att det gör nåt så länge det inte lagar under syreförslutning.
förresten, var bor du? bor du i umeåkommun, så vill jag ha ;D
-
Tack för svar. Tyvärr bor jag långt från Umeå. Synd!
Mycket intressant om barf.
-
ja, det var synd, men det finns säkert andra som vill ha.