Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Asolo skrivet 01 nov-05 kl 15:08

Titel: Utomhusmat
Skrivet av: Asolo skrivet 01 nov-05 kl 15:08
Jag söker recept på bröd och mat att lagas utomhus över öppen eld, kokgrop eller murikka. Har lagat mat i kokgrop två gånger med varierande resultat.

Alla tips mottages tacksamt.
Titel: Re:Utomhusmat
Skrivet av: Eulalia skrivet 09 nov-05 kl 11:53
Hejsan Asolo,
ett tips är att söka på scouternas websajter, de brukar ju laga mat utomhus.
 T.ex  http://www.scout.se/fakta/mat/

 Kokbok för utelirare
http://www.utsidan.se/mat/kokbok/mat.html
Titel: Re:Utomhusmat
Skrivet av: Målle skrivet 09 nov-05 kl 13:38
Hur gör man när man lagar mat i en kokgrop? Och vad är en murikka? ???
Titel: Re:Utomhusmat
Skrivet av: Mullvaden skrivet 11 nov-05 kl 11:01
kokgrop är så JÄVLA omständigt,du ska ju inte vara hungrig om du ska hålla på med den  ;) dessutom funkar det ju ba sommarn.

murrikka är ett märke på en stek/bakhäll,ungefär som rollerblades och inlines.köp "noname" istället.

suovas är ju en klassiker,rök fisk likaså,eller fisk i folie,salta å gör klart hemma så är det bara att slänga på glöden.
man kan blanda mjöl,salt och bakpulver i en påse hemma å ta med,blanda med vatten å gör kakor,stek i stekpanna. uppstekt palt är ju trevligt och går fort. uppstekta plättar likaså.
åååh jag blir ju hungrig av det här  :P

vill man vara mer high-tec kan man ju torka mat å så.
Titel: Re:Utomhusmat
Skrivet av: Målle skrivet 11 nov-05 kl 12:25
kokgrop är så JÄVLA omständigt,du ska ju inte vara hungrig om du ska hålla på med den  ;) dessutom funkar det ju ba sommarn.
Är det inte bara att gräva en grop och slänga ner några heta stenar och köttet i folie?
Titel: Re:Utomhusmat
Skrivet av: Sirpusbollen skrivet 11 nov-05 kl 14:05
jo, men det tar ett tag att få de jävla stenarna heta!  ;)

Det är häftigare att använda stora blad istället för folie!  8) ;D