Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Asolo skrivet 01 nov-05 kl 15:08
-
Jag söker recept på bröd och mat att lagas utomhus över öppen eld, kokgrop eller murikka. Har lagat mat i kokgrop två gånger med varierande resultat.
Alla tips mottages tacksamt.
-
Hejsan Asolo,
ett tips är att söka på scouternas websajter, de brukar ju laga mat utomhus.
T.ex http://www.scout.se/fakta/mat/
Kokbok för utelirare
http://www.utsidan.se/mat/kokbok/mat.html
-
Hur gör man när man lagar mat i en kokgrop? Och vad är en murikka? ???
-
kokgrop är så JÄVLA omständigt,du ska ju inte vara hungrig om du ska hålla på med den ;) dessutom funkar det ju ba sommarn.
murrikka är ett märke på en stek/bakhäll,ungefär som rollerblades och inlines.köp "noname" istället.
suovas är ju en klassiker,rök fisk likaså,eller fisk i folie,salta å gör klart hemma så är det bara att slänga på glöden.
man kan blanda mjöl,salt och bakpulver i en påse hemma å ta med,blanda med vatten å gör kakor,stek i stekpanna. uppstekt palt är ju trevligt och går fort. uppstekta plättar likaså.
åååh jag blir ju hungrig av det här :P
vill man vara mer high-tec kan man ju torka mat å så.
-
kokgrop är så JÄVLA omständigt,du ska ju inte vara hungrig om du ska hålla på med den ;) dessutom funkar det ju ba sommarn.
Är det inte bara att gräva en grop och slänga ner några heta stenar och köttet i folie?
-
jo, men det tar ett tag att få de jävla stenarna heta! ;)
Det är häftigare att använda stora blad istället för folie! 8) ;D