Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: färnevik skrivet 22 feb-09 kl 16:08
-
Hur gör ni som har "riktig" ::) ;D mjölk, dvs direkt från kon och inte från kylen på ica? Pastöriserar ni eller inte? Nackdelen med att pastörisera är ju att en del vitaminer försvinner, men i gengäld försvinner riskerna med div bakterier... Finns det andra för resp nackdelar med att pastörisera? Jag har svårt att bestämma mig för vilket alternativ som är bäst, nu när jag äntligen lägger köpemjölken på hyllan... :D
-
Tror man att hygienen uppfyller alla krav som ställs så går det väl bra..
Vi kör opastöriserad för oss vuxna, Dottern är 9 månader och får ingen mjölk alls just nu men vi tänkte att vi ska pastörisera för henne då små barn har svårare att stå emot eventuella smittor...
-
Egen mjölk har du väl någon koll på, så det är väl inte helt nödvändigt. Pasturisering påverkar annars mjölk lite.
Jag skulle inte köpa opasturiserad mjölk på marknaden, men hade jag egen ko, skulle jag nog strunta i det.
Mina första femton år fick jag aldrig pasturiserad mjölk.
-
Mjölken hämtar vi själva från grannens kor. Tvekar inte alls om hygienen där, och det provmjölkas ju och tas tester ju dessutom regelbundet... (är dock inte insatt i vad som testas, kanske är det ngt helt annat?) Våran dotter är tre, så hon har ju passerat iaf den känsligaste åldern. (har hört både att "under 1" och "under 2" är vad som gäller ang opastöriserat)
Tills vidare kör vi nog på opastöriserat... Godast och enklast! ::)
-
Vi har aldrig pastöriserat någon mjölk, tre barn har växt upp här på ko mjölk och aldrig varit sjuka. eller sommarbarn och helgbarn
-
Jag håller egna getter för att slippa pasteuriserad mjölk.