Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Archibald skrivet 31 okt-05 kl 09:50
-
Något jag än så länge inte hunnit, men skall man slakta så måste man plocka...
Torrplockar ni dem, eller doppar ni dem i 40-50 gradigt vatten och plockar dem efter det (lär lossna lättare då)?
-
Vi har torrplockat direkt medan kroppen fortfarande är varm, det har gått bra.
Men det är klart att det far runt ganska mycket dun ;)
Anna
-
Plockning är bland det värsta jag vet.
Är nog bara fårklippning som slår det. :P
Jag flår alla mina djur UTOM ankor. Det köttet behöver ha skinnet kvar för att bli riktigt bra.
I de fall jag plockat har jag gjort som Anna Ho... men som sagt, speciellt kul är det inte. :)
-
Jag flår mest. Men om jag ska plocka så skållar jag. Det flyger och far inte så mkt. då.
Vindarnas son, lägg några baconskivor på den flådda ankan. Mumma!
-
dels gillar jag skinnet, men blir de inte torra om man flår dem?
-
Nej det tycker jag inte. Jag flår också alla.
-
Håller med Kicki.
Vi flår också alla ungtuppar, och det blir trots detta otroligt mört och saftigt när man tillagar!
-
Gruff: Aha, lät inte alls dumt. :)
Archibald: Jag upplever att ankor blir torra om man flår dem. Men höns och kalkoner tycker jag går bra att flå.