Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: 40+ skrivet 18 feb-09 kl 12:49

Titel: Slakt böcker ?
Skrivet av: 40+ skrivet 18 feb-09 kl 12:49
Vet inte om detta är rätt ställe att skriva på  ??? Men jag undrar om det är ngn som vet var man kan hitta utförligt om hur man tar tillvara på ex. grisens alla delar även blodet då vi älskar blodpudding   :o Om detta är fel sida ber jag om ursäkt  :-[ samt ber om att få bli anvisad till rätt sida för mina frågor   ;) Eva
Titel: SV: Slakt böcker ?
Skrivet av: 40+ skrivet 18 feb-09 kl 16:59
Ingen som vet  ??? ??? ??? ngt   ???
Titel: SV: Slakt böcker ?
Skrivet av: Ulric Eriksson skrivet 18 feb-09 kl 17:05
En bok som leifhh har rekommenderat är jägarens nya kokbok.
Titel: SV: Slakt böcker ?
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 19 feb-09 kl 03:23
Mitt tips är att försöka få tag på en gammal kokbok från 50- 60-talet. min mammas har jag bett att få ärva. där står det mesta man behöver veta när det gäller "allt" som en husmor skulle kunna då. det är ju bortrationaliserat nu...
sök på antikvariat mm. ska kolla vad min mammas bok heter, kanske prinsessornas kokbok.
Titel: SV: Slakt böcker ?
Skrivet av: Kerstin Linnea skrivet 04 mar-09 kl 14:49
Annars kan du försöka få hem någon hemslaktare av den gamla stammen så lär han nog dig medans ni slaktar...Jag vet att man har en ren balja med kallvatten med lite salt i att lägga dom inre organ man sparar som tex hjärtslag (hjärtat ska klyvas och rensas från blod) levern(utan gallblåsa) och kanske (dom vita njurarna) om det är någon som äter sånt...
Det bästa är nog att lära genom att göra....
Surfa är bra, kolla på bilder och videos i ämnet..
Titel: SV: Slakt böcker ?
Skrivet av: sommarin skrivet 06 mar-09 kl 12:43
Denna länk kan kanske vara till viss hjälp.
http://www.svenskkottinformation.se/styckning_420/innanmat/
Titel: SV: Slakt böcker ?
Skrivet av: Gruff skrivet 07 mar-09 kl 21:38
Jo, kokböcker som är så gamla att ett hönsrecept börjar med "Plocka hönan.....o.s.v" är jättebra. Rolig läsning för övrigt.