Alternativ.nu

Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Lillis. skrivet 17 feb-09 kl 18:39

Titel: lös gula i äggen.
Skrivet av: Lillis. skrivet 17 feb-09 kl 18:39
vad kan vara fel när gulan är lös när man knäcker äggen,det är nylagda färska ägg det handlar om? jag funderar på om dom saknar något i kosten?
Titel: SV: lös gula i äggen.
Skrivet av: Linkoso skrivet 17 feb-09 kl 19:13
Frysta kanske?  ???
Titel: SV: lös gula i äggen.
Skrivet av: LillaY skrivet 20 feb-09 kl 19:05
Jag har faktiskt funderat en del på det där med frysta ägg.. Är det så man ser att dom har varit frysta? Och blir dom dåliga om dom har varit frysta? Har inte råkat ut för det, vad jag vet, hittills, men å andra sidan vet jag ju inte hur man vet..  ;D
Titel: SV: lös gula i äggen.
Skrivet av: Linkoso skrivet 20 feb-09 kl 19:22
Ja, vi har ju råkat ut för frysta ägg då och då genom att man är klantig och glömmer dem ute på trappan ute i kylan ibland... På vissa brukar skalen spricka och gulan blir som... Ja, lös.
Du vet att en gula annars är runt och fin med som en "hinna" runt som håller allt inne. Detta är förstört så rena äggröran blir det när man knäcker dem.

Tror aldrig vi har kokat något fryst ägg men däremot använt som ingrediens i någon bakning eller matlagning... Kan ju inte vara allt för stort fel på dem?  ???
Titel: SV: lös gula i äggen.
Skrivet av: Sia skrivet 21 feb-09 kl 00:13
Jag tror inte att det blir några större fel på äggen för att dom har varit frysta, men det blir svårt att baka maränger på dom  ;)
Titel: SV: lös gula i äggen.
Skrivet av: Lillis. skrivet 22 feb-09 kl 22:18
ja det verkar som dom varit frysta då.