Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Spinn dimma skrivet 15 feb-09 kl 20:10
-
Någon som har testat att mjölksyra grönsaker i IKEAs glaskonservburkar?
Funkar dom bra?
Jag tycker stänganordningen ser lite klen ut och gummiringen känns lite platt och hård.
Dela gärna med er om någon har erfarenhet :)
-
Jag köpte några för några år sedan och de var inte helt täta. "gummiringen" är inte av gummi utan någon slags plast, och det är bla. det som gör att de läcker.
-
De vi har är köpta på ica. De funkar bra men ganska dyra
-
Jag köpte saftflaskor på IKEA och de håller bra, snygga är de också. Visst var jag skeptisk inför den klena gummiringen, men jag provade att ställa en flaska upp och ner en natt i diskhon, och den höll tätt!
-
Vet man väl först egentligen om 3 månader eller så. Till saft förresten, finns det gummihättor man kan trä över en vanlig vinflaska vid inkokningen. Menne....då får man passa mössen. Dom älskar sånt där rött gummi!
-
Nu kan jag själv svara på min fråga. Är vis av egen erfarenhet.
Ikeas burkar är inte bra, var tvungen att slänga hälften av surkålen, inte kul alls.
Ica och Åhlens har bra burkar.
-
Jag gjorde samma sak, fick slänga minst en tredjedel... : :'(
-
Har också insett det... Men om man byter ut gummiringarna mot nån bättre sort...?
-
Har aldrig testat IKEA:s konservburkar men glasflaskorna fungerar utmärkt om man byter packningar så jag misstänker att samma gäller burkarna.
-
Hällde precis på nygjord jordgubbssaft i bla IKEA´s flaska. Får nog börja med den flaskan först då för att sedan byta ut packningen mot en bättre röd.
Da andra flaskorna som jag hällt saft i (ej IKEA´s) funkar kanon.
-
Jag mjölksyrar i helt vanliga glasburkar med metallock. Funkar bra tycker jag.
-
Har ni sagt till om att packningarna är dåliga annars köper de väl in ännu fler av de dåliga till nästa säsong :o ge dem chansen att bättra sig... ;)