Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Nettus skrivet 12 feb-09 kl 19:27
-
Idag testade jag att baka mandelbiskvier, det är så himla gott i nyponsoppa! Men det blev inte alls bra, de flöt ut helt! Kan det bero på att äggvitan inte var helt färsk, tro?
-
Jag tror inte att äggvitan behöver vara pinfärsk. Däremot är det viktigt att skålen och vispen du använder är absolut fettfri. Minsta feta hinna gör att äggvitan inte styvnar ordentligt när man vispar den. Jag skulle tro att det är det som hänt dig.
Prova en gång till och prova sätta i 1-2 droppar ättiksprit när du vispar äggvitan. De ger ingen smak men hjälper till att göra skummet ordentligt hårt.
-
Nog var äggvitan styv när jag vispat den... Det beror väl på nåt annat än ägget, kanske...