Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: louise skrivet 07 feb-09 kl 19:09
-
tänkt söka fram nåra korvrecept här, men när jag söker får jag bara fram ett enda, på julkorv. Hur gör jag för att htita nåra lämpliga på gammalt får? Som inte ska rökas efteråt.
-
Det här lyckades jag till slut hitta å vill jag gärna prova, men jag skulle behöva bättre måttangivelser. För inte kan det stämma med 1 del vitlök? Om jag tar 5 hg kött ska det alltså vara 0,5 hekto vitlök? å är det alltså tänkt då med 0,5 hg olja + 0,5 hg vatten? Övriga kryddor kan man ju höfta lite mer själv.
Merguez
Ingredienser:
10 delar Lammkött, gärna ganska fet (bog, bringa, slaksida eller vad man nu har tillgängligt)
1 del vitlök
Mynta
Koriander
Spirkummin
Sambal ölek
Svartpeppar
Salt
1 del Olivolja
1 del Vatten
Lammfjälster
Tillagning:
Skär köttet i bitar. Blanda samtliga ingredienser (utom fjälster) och kör det genom en grovt ställd köttkvarn. Arbeta blandningen ordentligt. Montera ett korvhorn på köttkvarnen och trä på ett fjälster. Stoppa sedan korvarna löst. Gör dem ungefär en dm långa. Jag brukar knyta en knut på själva skinnet men det går bra att knyta med ett ofärgat bommulssnöre också. Stek eller grilla korvarna.
-
http://www.wannerdt.com/jan-erik/korvar/mina_basta_korvrecept.shtml
http://www.wwf5.com/stuffers.com/content/recipes/sausrecp.pdf
http://salsus.se/
Bara att testa sig fram: mal, krydda och stoppa men för noggranna anteckningar under tiden.
-
wow tack! fjälster inköpta. Men när jag skulle ta knivar från mina tre köttkvarnar å lämna till slipning fanns de ti nte en enda kniv... jag får leta här.
-
Här finns det några recept...
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=27741.0;all#top
-
Hej
Korv som ska kokas, stekas kan man gjärna ha lite fetare färs i eller blanda i malet bacon för att få lite rökt smak, tillsätt även potatismjöl eller majsena som binder vätskan i korven och behåller smaken.
lycka till