Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Sommartorparn skrivet 05 feb-09 kl 11:57
-
Tänkte salta och torka en bit lamm. I receptet står salpetermängden i gram, men jag har svårt att väga såna små mängder, så jag undrar om någon vet hur man räknar om salpetergram i millilitrar eller kryddmått eller liknande.
-
Jag har haft samma problem och höftat men nu när jag läste din fråga kom jag på att naturligtvis står det på påsen hur mycket den väger, sen mäter man vilken volym mängden i påsen har och sen kan man använda ml-måttet.
-
Jo, men jag har redan nallat av påsen till ett annat recept och skulle helst slippa öppna en ny påse. Så om någon vet...
-
Liknande pulver brukar väl väga 1 krm=1 g, har jag fått för mig.
-
Tack. Så det är samma som citronsyra då.
-
Har fått svar från SantaMaria. 10 gram = 11 ml
Bra att veta.