Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: louise skrivet 01 feb-09 kl 12:06

Titel: Kniv på matberedare, användbarhet till kött?
Skrivet av: louise skrivet 01 feb-09 kl 12:06
Kom över en matberedare mer eller mindre gratis. Behöver egentligen en assistent med köttkvarn till att mala kött. Men, kniven till en matberedare, vad kan den vara användbar till? Bara hacka, eller kan jag få köttet i så små bitar som malet?
Titel: SV: Kniv på matberedare, användbarhet till kött?
Skrivet av: ingvar2 skrivet 02 feb-09 kl 13:50
Nja, jag har testat och det blir inte detsamma, möjligen om du har superfint putsat kött, men vem maler köttfärs av det? I kvarnen mals allt sönder mycket effektivare eftersom kniven snurrar mot hålskivan och skär av ordentligt.. Annars är väl kniven det man använder mest i en matberedare har jag för mig, går till lite allt möjligt..
Titel: SV: Kniv på matberedare, användbarhet till kött?
Skrivet av: Gruff skrivet 02 feb-09 kl 14:57
Jag kör leverpastejsmet i min. Köttfärs tar jag köttkvarnen till.