Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: JennyH skrivet 18 okt-05 kl 10:08
-
Hej! Letar recept hur man gör eget bredbart "margarin" av äkta smör och rapsolja. Det jag undrar är hur mycket smör resp rapsolja man ska ha? Och hur länge det håller i kylskåpet sen? Tack på förhand!
-
Finns det verkligen ingen här som har receptet?
-
Här hittade jag ett recept på margarin av lite annat slag. http://www.phbalans.com/sid.asp?m=4&sid=61 (http://www.phbalans.com/sid.asp?m=4&sid=61)
Sen har jag läst någonstans att man kan göra ett eget margarin genom att mixa rumstempererat 2/3 smör med 1/3 olivolja och lite salt och pressad citron.
Hoppas det blir bra.
-
Tack! Precis vad jag var ute efter, man kan ju såklart ta rapsolja istf olivolja. Samma goda egenskaper men utan smaken. Tack snälla!
-
Jag har sett ett annat recept nyligen som jag inte provat än.
500 gr smör, 1 dl rapsolja och 1 dl vatten. Så kan det användas både till mackan och maten.
-
Jag måste nog ta och göra lite eget margarin nu.
Det här känns mycket spännande att få expermintera med.
-
hej, ett till recept på mjuksmör,det har stått i tidningen Land .220gram smör 13/4dl rapsolja 11/2msk vatten salt (men själv så höftar jag ,häller i olja till "lagom konsistens"inget vatten ) det blir bra,det gör inget om det inte blir helt slätt. lycka till från fjällan
-
Jag har nu provat mitt recept. Och jag kan rekomendera det.
Smöret måste vara riktigt rumsvarmt, olivolja så mycket man önskar ( har bara det hemma) och så vara sparsam med vattnet som är svårt att arbeta in. När man ändå har smöret varmt så är det utmärkt att göra en stor sats och krydda med tex vitlök, rosépeppar, lite citron.