Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Josef skrivet 14 jan-09 kl 18:14
-
Jag tycker om att baka och har provat ett antal baguette recept.
Det jag saknar är baguetteplåt eller liknande. För baguetterna tenderar att falla åt sidorna istället för att jäsa runda och fina.
Har ni tips på var jag kan hitta plåtar eller något annat alternativ.
Är det någon som vet var man kan köpa bagerivetemjöl.
-
Är det någon som vet var man kan köpa bagerivetemjöl.
Vet inte var du bor, men det finns på City gross i alla fall. Typ 20 kg- påse...
-
Baguetteplåt finns på http://www.hus-modern.se (http://www.hus-modern.se) under "Bakning, övrigt".
-
Q-bakers i lessebo
-
Har man ingen baguettplåt kan man i brist på bättre ta en rejält mjölad handduk som man lägger baguetterna på och sedan drar upp den mellan baguetterna så jäser dom på bra.. problemet med den metoden är att det är svårt att flytta över dem till plåten sedan, men övar man lite går det nog bra!
Lycka till!
-
Det jag saknar är baguetteplåt eller liknande. För baguetterna tenderar att falla åt sidorna istället för att jäsa runda och fina.
Har ni tips på var jag kan hitta plåtar eller något annat alternativ.
Efter att ha letat länge så hittade jag en baguetteplåt hos <a href="http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=491052&cat_id=205">Bagaren och Kocken</a>. Nu verkar plåtarna finnas "överallt"...
Jag brukar i varje fall smörja mina plåtar med margarin trots att det är "nonstick" beläggning. Man behöver inte vara rädda för att degen ska "rinna igenom" plåtarnas perforering. Om mina lösa och kletiga glutenfria degar klarar sig så är det nog ännu mindre risk med glutenhaltiga degar.
Näst efter min Electrolux Assistenten så var plåtarna mitt bästa köp på länge. Baguetterna blir bra varje gång!
-
Såg nånstans att om man skruvar degen när man lägger den på plåten så faller den inte ut så mycket...