Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Mamma skrivet 10 jan-09 kl 21:27

Titel: egen cappuccino?
Skrivet av: Mamma skrivet 10 jan-09 kl 21:27
tänkte fråga om någon vet hur man gör egen cappuccino?

Tacksam för alla svar :)
Titel: SV: egen cappuccino?
Skrivet av: Frances skrivet 10 jan-09 kl 21:29
kokar kaffe.. kokar mjölk och vispar upp det, sammanför dom två.. och lite kakao på toppen :)
Titel: SV: egen cappuccino?
Skrivet av: Oskarsgården skrivet 10 jan-09 kl 22:27
Ska helst vara espressokaffe :)
Det finns ganska billiga espresso/cappucino maskiner numera med mjölkskummare..
Allt ifrån ett par hundringar..
Hade en sån billig innan men nu har vi köpt en lite större.. men smaken på cappuccinon hänger inte på maskinen utan kaffet..
Samma sak där.. det behöver inte vara det dyraste för att vara gott.. vi köper ganska billiga espressobönor på Willys och mal själva.. :)
Vi dricker aldrig "vanligt" bryggkaffe hemma längre..
Titel: SV: egen cappuccino?
Skrivet av: Skytten skrivet 10 jan-09 kl 23:46
Det är även mjölken som är viktig, inte under 3% fett, helst oprocessad mjölk.
Man kan givetvis ha maskin, men det går med visp.
Titel: SV: egen cappuccino?
Skrivet av: Storlyckans Anna skrivet 11 jan-09 kl 17:28
Arla har särskild "baristamjölk" som ska skumma extra fint
Titel: SV: egen cappuccino?
Skrivet av: alexthesaint skrivet 11 jan-09 kl 17:47
Jo det bör vara:
Kaffe, varm mjölk och skum.
Ungefär 1/3 av varje.
Börja med kaffe sedan mjölk och sist skummet i koppen.
Kaffet bör vara starkt som espresso, en mockabryggare duger bra för hemmabruk.
Mjölken skall INTE kokas! Max cirka 55 grader vill jag minnas, annars smakar den välling och skinnar sig!
Skummet vispar du till då mjölken värms i en kastrull. Fetmjölk ger bättre skum, Ekomjölk kan vara lite kärv att skumma på sommaren.