Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Mamma skrivet 10 jan-09 kl 21:27
-
tänkte fråga om någon vet hur man gör egen cappuccino?
Tacksam för alla svar :)
-
kokar kaffe.. kokar mjölk och vispar upp det, sammanför dom två.. och lite kakao på toppen :)
-
Ska helst vara espressokaffe :)
Det finns ganska billiga espresso/cappucino maskiner numera med mjölkskummare..
Allt ifrån ett par hundringar..
Hade en sån billig innan men nu har vi köpt en lite större.. men smaken på cappuccinon hänger inte på maskinen utan kaffet..
Samma sak där.. det behöver inte vara det dyraste för att vara gott.. vi köper ganska billiga espressobönor på Willys och mal själva.. :)
Vi dricker aldrig "vanligt" bryggkaffe hemma längre..
-
Det är även mjölken som är viktig, inte under 3% fett, helst oprocessad mjölk.
Man kan givetvis ha maskin, men det går med visp.
-
Arla har särskild "baristamjölk" som ska skumma extra fint
-
Jo det bör vara:
Kaffe, varm mjölk och skum.
Ungefär 1/3 av varje.
Börja med kaffe sedan mjölk och sist skummet i koppen.
Kaffet bör vara starkt som espresso, en mockabryggare duger bra för hemmabruk.
Mjölken skall INTE kokas! Max cirka 55 grader vill jag minnas, annars smakar den välling och skinnar sig!
Skummet vispar du till då mjölken värms i en kastrull. Fetmjölk ger bättre skum, Ekomjölk kan vara lite kärv att skumma på sommaren.