Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Eufemia skrivet 08 jan-09 kl 21:04
-
Vet ni om man kn göra så?? Dvs ta fram frysta hela bitar kött (lamm i detta fall) sedan låta det tina i kylen, mala det till färs och frysa in det som inte går åt direkt????
-
Du bör nog tillaga det innan du fryser in det igen!
-
Jag har gjort det med älgkött... Har gått så bra så... ;)
/Sara
-
jag har då malt upptinat kött och fryst igen. både älg,ren,gris och kanin. funkar bra.
-
jag har gjort så med nöt, funkade. Men bara med "hemmakött", det i affären vet man ju inte hur många ggr det vart fryst innan..
-
Så gör jag med både nöt, gris och lamm och det går alldeles utmärkt. :)
-
Går fint, mald det när det ännu är kallt, nästan helt tinat.