Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: färnevik skrivet 04 jan-09 kl 14:52
-
Har ni några tips?
Jag och några vänner vill lära oss det här med osttillverkning, men det är svårt att hitta litteratur... Boken om "ost till husbehov" i åters bokklubb är slut och återkommer inte det närmaste, och den finns inte heller i bibliotekets sortiment... Vad finns det annars som är lärsvärt om ämnet?
-
Hej Vingklippt,
Jag gjorde just en sökning på KB, http://libris.kb.se/ på ostböcker. Alla böcker som ges ut i Sverige är annars skyldiga att skicka så kallade pliktexemplar till KB och (tror jag) 5 andra bibliotek.
Där kan du genom att välja vilken del av landet du bor i, begära hem böcker till ditt lokala bibliotek. Vissa bibliotek tar ut en symbolisk ersättning för beställningsböcker, andra inte.
De böcker jag funnit är:
Ost, smör och surmjölksprodukter till husbehov / Ingrid Dam, 1987
Gör din egen ost / Anne Nilsson, 1985
Ha det bra,
Bp
-
finns i Sandviken.
har du kollat med förlaget? de kan ha gamla böcker kvar. tror det är ICA. http://www.forlaget.ica.se/bok.asp
-
fel. inte Ica. Bokskogen. ISBN: 91 7776 035 2
-
Säg åt dom att beställa den från lantbruksbiblioteket. Men måste det vara på svenska? Och Måste det vara i bokform? Googla orden cheesemaking eller cheese making vetja.
-
Nu har jag kollat upp vart pliktexen ska finnas av alla trycksaker:
Kungl. biblioteket
Lunds universitetsbibliotek
Göteborgs universitetsbibliotek
Linköpings universitetsbibliotek
Stockholms universitetsbibliotek
Umeå universitetsbibliotek
Uppsala universitetsbibliotek.
Något av dessa bibliotek ska med andra ord ha "dina" böcker!