Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Battlepoodle skrivet 02 jan-09 kl 10:32
-
Hej, jag är helt ny här på Alternativ.nu.
Som ägg-och glutenallergiker har jag länge funderat kring möjligheterna att ersätta ägg med råmjölk, detta på grund av de koagulerande egenskaperna hos dem båda. Detta kanske borde fungera i upphettade bakverk och rätter? (Jag riskerar ju inte att vispa sönder eempelvis pannkakassmeten genom att glutenfritt mjöl saknar glutenprotein) Mitt problem är att jag väldigt sällan kommer över råmjölk (bor i Stockholm)
Vet någon här vart jag kan köpa råmjölk i närheten av Stockholm, samt tror ni det funkar att erästta äggen med råmjölk? 8)
Tack på förhand!
-
Intressant fråga har aldrig provat, men vill du prova så har vi gott om råmjölk.
Vi fryser in och säljer. Har oftast i lager. Så har du vägarna förbi Arboga/Eskilstuna löser vi ditt problem.
kalle.smedby@yahoo.se
Kalle 070-570 33 31
Lena 0733-12 00 16
Hem 0581-63 40 15
-
Det går bra i många fall. Gör du en sockerkaka blir den inte exakt, men dock en god kaka. Pannkakan blir bäst med mindre mjöl, en "halvomelett". Som glutenallergiker får du ju ta annat mjöl än vete (majs?).