Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Georgisten skrivet 21 dec-08 kl 18:52
-
Hejsan.
Vi har just flyttat till en lägenhet med jättestor balkong. Skulle vi kunna ha kanin(er) där? Utan bekymmer från bf-föreningen och därtill med djur som trivs? Skulle va fränt att kunna producera sitt eget kött hemma iaf. Dessutom får vi ofta sallad över när vi ätit. :)
-
Jag vet att det finns folk som har sina kaniner på balkongen, men fråga först grannar, föreningen och ev. kommunen också. Det är alltid bättre att ligga före med sånt så slipper man bli besviken.
Fundera sedan över så att det inte blir för hett på balkongen och att du kan lösa foderförvaring och gödselhantering på ett smidigt sätt. Konstruera sedan burarna så att det inte kan rasa ner skräp till grannarna.
Lycka Till!
Mvh
Charlotte
-
Ok, tack så mycket! Ska höra med bostadsrättsföreningen. :)
-
Skulle nog fundera på hur du löser slakten? I badrummet?
-
Lättstädat iaf ;)
Jag har slaktat i duschkabin... (Ensam hemma, med småbarn som låg och sov på övervåningen så jag kunde inte vara ute). Det fungerade men gav en viss känsla av Hitchcocks Psycho under efterföljande duschtillfällen :-X
-
Inga problem att slakta i köket. Lägg ut gamla tidningar, kartongbitar eller bara sopsäckar på golvet först. Ev handdukar el annat uppsugande material ovanpå. Bonka, avbloda och se till att hålla dej över tilltänkt område ;). Häng upp kaninen i krokar i dörrposten eller lägg den på rengjort köksbord täckt med uppsugande material alt plastduk. Flå och ta ur. Inälvor etc läggs lämpligen i slasken eller i hink el liknande. Häng/lägg kroppen svalt ett dygn. Stycka, tillaga eller frys in!
Har slaktat många djur i köket! :)
/Dandelia
-
Inga problem att slakta i köket. Lägg ut gamla tidningar, kartongbitar eller bara sopsäckar på golvet först. Ev handdukar el annat uppsugande material ovanpå. Bonka, avbloda och se till att hålla dej över tilltänkt område ;). Häng upp kaninen i krokar i dörrposten eller lägg den på rengjort köksbord täckt med uppsugande material alt plastduk. Flå och ta ur. Inälvor etc läggs lämpligen i slasken eller i hink el liknande. Häng/lägg kroppen svalt ett dygn. Stycka, tillaga eller frys in!
Har slaktat många djur i köket! :)
/Dandelia
Ok... min sambo skulle nog inte palla att jag slaktade inne.. tur att vi har stor tomt utan insyn ;) Det hade vi inte när vi bodde i Härryda och man kände sig som värsta banditen... slaktade i källarhålet så att man stod för kaninen när man flådde ur. Undrar just vad grannarna hade tyckt ::) ;)