Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Anders E skrivet 16 dec-08 kl 11:55

Titel: Surdeg i frysen?
Skrivet av: Anders E skrivet 16 dec-08 kl 11:55
Jag har några surdegspåsar i frysen som är 2 år gamla.
Är det nån idé att försöka andvända dessa eller måste jag göra en ny surdeg. Nån som vet ???
Titel: SV: Surdeg i frysen?
Skrivet av: Oskar73 skrivet 12 jan-09 kl 20:55
Javisst tina upp och i med lite vatten.Men jag rek att pensla elle stryk ut surdeg på papper som du torkar om du vill bevara surdeg i framtiden.mvh Anders
Titel: SV: Surdeg i frysen?
Skrivet av: Norrland skrivet 13 jan-09 kl 14:45
Jag tror också att du kan använda den fortfarande.
Den skulle börja bubbla om du he in lite vatten och rågmjöl och har den stående i köket d v s rumstemparatur.
Jag brukar ha min surdeg i tupperware-burk med lock i kylen ta ut den en dag innan jag vill använda den och i övrigt gör jag som jag skrev...det funkar jättebra.

 :D
Titel: SV: Surdeg i frysen?
Skrivet av: Norrland skrivet 13 jan-09 kl 14:52
Här finns också svar på din fråga
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=54873.0

 :)