Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Anders E skrivet 16 dec-08 kl 11:55
-
Jag har några surdegspåsar i frysen som är 2 år gamla.
Är det nån idé att försöka andvända dessa eller måste jag göra en ny surdeg. Nån som vet ???
-
Javisst tina upp och i med lite vatten.Men jag rek att pensla elle stryk ut surdeg på papper som du torkar om du vill bevara surdeg i framtiden.mvh Anders
-
Jag tror också att du kan använda den fortfarande.
Den skulle börja bubbla om du he in lite vatten och rågmjöl och har den stående i köket d v s rumstemparatur.
Jag brukar ha min surdeg i tupperware-burk med lock i kylen ta ut den en dag innan jag vill använda den och i övrigt gör jag som jag skrev...det funkar jättebra.
:D
-
Här finns också svar på din fråga
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=54873.0
:)