Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Pelleman skrivet 14 dec-08 kl 17:18
-
Hej på er!
Är det någon som har ett bra recept på en kryddig och god lammkorv?
Tacksam för alla förslag :-[
Ha det bra. Hälsningar från Åland
-
Man kan göra lite som man vill, det brukar bli gott, men ett bra recept är Butlers lammkorv som finns i kokboken Butlers lamm.
Vare sig du hittar på ett eget recept eller följer ett befintligt, kom ihåg att steka ett smakprov och att låta det svalna innan du smakarr av, bra sätt att kolla kryddningen.
-
Slår om igen ett slag för denna från en tidigare tråd, redovisad av leifh:
Merguez
Ingredienser:
10 delar Lammkött, gärna ganska fet (bog, bringa, slaksida eller vad man nu har tillgängligt)
1 del vitlök
Mynta
Koriander
Spirkummin
Sambal ölek
Svartpeppar
Salt
1 del Olivolja
1 del Vatten
Lammfjälster
Tillagning:
Skär köttet i bitar. Blanda samtliga ingredienser (utom fjälster) och kör det genom en grovt ställd köttkvarn. Arbeta blandningen ordentligt. Montera ett korvhorn på köttkvarnen och trä på ett fjälster. Stoppa sedan korvarna löst. Gör dem ungefär en dm långa. Jag brukar knyta en knut på själva skinnet men det går bra att knyta med ett ofärgat bommulssnöre också. Stek eller grilla korvarna.