Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Valma skrivet 24 sep-05 kl 21:20
-
Som den stadsråtta jag är gillar jag wienerkorv. För två år sedan började jag göra egen korv.
Malde lammkött, späck, grädde och kryddor för att sedan stoppa i fårtarmar. Rökte sedan korven en kort stund innan jag stekte den, allt enligt de recept jag hittat.
Lammkorven blev god men efter det prövade jag på prinskorv enligt receptet i Charles Emil Hagdahls "Kok-konsten" men de blev alldeles för köttiga.
Någon som gjort god prinskorv?
Har även gjort mycket leverpastej men den enda som blivit riktigt god är den enkla där man steker lök, kycklinlever och kryddor för att sedan blanda med grädde till en pastej. De riktiga pastejerna har smakat för mycket kött och lever.
Är det smaklökarna som är vana vid massproduktionens syntetsmaker och inte vill ha äkta vara eller gör jag fel?
-
Någon måste ju ha gjort prinskorv och lyckats? Julen närmar sig...
Skulle bli så glad om ni gav mig några vägledande råd/recept.
/Valma
-
Hej!
Det recept jag har hittat på prinskorv är följande.
1 kg fläskkött 2 tsk salpeter
1/3kg späck 1 tsk vitpeppar
3/4kg kalvkött 1 tsk svartpeppar
2-4 dl vatten smala fårfjälster
50 gr salt 1 msk socker
Detta är dock ett rökrecept där man skall "knida" in salpeter,socker och saltet och låta dra ett dygn innan rökning.
Vill även jag ha lite mer svar på tillvägagångsätt innan jag ger mig på detta!
-
Angående korvrecept i största allmänhet rekomenderas www.salsus.se, en guldgruva av inspiration.