Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Valma skrivet 24 sep-05 kl 21:20

Titel: Söker recept på prinskorv och wienerkorv
Skrivet av: Valma skrivet 24 sep-05 kl 21:20
Som den stadsråtta jag är gillar jag wienerkorv. För två år sedan började jag göra egen korv.
Malde lammkött, späck, grädde och kryddor för att sedan stoppa i fårtarmar. Rökte sedan  korven en kort stund innan jag stekte den, allt enligt de recept jag hittat.
Lammkorven blev god men efter det  prövade jag på prinskorv enligt receptet i Charles Emil Hagdahls "Kok-konsten" men de blev alldeles för köttiga.
Någon som gjort god prinskorv?

Har även gjort mycket leverpastej men den enda som blivit riktigt god är den enkla där man steker lök, kycklinlever och kryddor för att sedan blanda med grädde till en pastej. De riktiga pastejerna har smakat för mycket kött och lever.
Är det smaklökarna som är vana vid massproduktionens syntetsmaker och inte vill ha äkta vara eller gör jag fel?
Titel: Re:Söker recept på prinskorv och wienerkorv
Skrivet av: Valma skrivet 22 okt-05 kl 22:07
Någon måste ju ha gjort prinskorv och lyckats? Julen närmar sig...

Skulle bli så glad om ni gav mig några vägledande råd/recept.


/Valma
Titel: SV: Söker recept på prinskorv och wienerkorv
Skrivet av: skarp_jr skrivet 25 nov-09 kl 19:59
Hej!

Det recept jag har hittat på prinskorv är följande.

1 kg fläskkött        2 tsk salpeter
1/3kg späck          1 tsk vitpeppar
3/4kg kalvkött       1 tsk svartpeppar
2-4 dl vatten          smala fårfjälster
50 gr salt               1 msk socker

Detta är dock ett rökrecept där man skall "knida" in salpeter,socker och saltet och låta dra ett dygn innan rökning.

Vill även jag ha lite mer svar på tillvägagångsätt innan jag ger mig på detta! 
Titel: SV: Söker recept på prinskorv och wienerkorv
Skrivet av: gustos skrivet 25 nov-09 kl 20:14
Angående korvrecept i största allmänhet rekomenderas www.salsus.se, en guldgruva av inspiration.