Alternativ.nu

Allmänt => Boktips => Ämnet startat av: Attis skrivet 20 sep-05 kl 22:58

Titel: Bröd - Jan Hedh
Skrivet av: Attis skrivet 20 sep-05 kl 22:58
Inspirerande bok och väldigt lärorik.
Andra bakböcker snuddar oftast bara vid olika tekniker, surdegar osv. Men inte Jan, här får man all kunskap man vill ha och lite mer, så man kan avancera lite som amatörbagare.  :)
Mest surdegsbröd eller sk. levainbröd. Ett otal recept med alla möjliga konstiga och kanske inte så konstiga ingredienser. Mitt  första bak jag gjorde vart otroligt gott, som om det var köpt på ett franskt bageri.

Jag gav 240 kr för den men jag såg att den finns på några bibliotek. Se till att du läser den.
Titel: Re:Bröd - Jan Hedh
Skrivet av: MaritO skrivet 06 okt-05 kl 08:45
JA han är otroligt kunnig och generös med sin kunskap, Jan Hedh. Jag fick hans bok i julklapp och i auigusti bakade jag ett antal recept ur den, intem inst för att testa mitt hemmalda rågmjöl. Men man ska nog ta honom med en nypa salt (he he), för han blir otroligt petig, det är 240 gram av DEN sortens mjöl och 250 gram av DEN sortens mjöl... till slut käönde jkag mig som del i ett sadomasochistiskt förhållande, det var på gränsen till förnedrig. Och varför ska det tvunget vara HAVSsalt i Tyrolerbröd kan man fråga sig? J a ja det är väl godast och det blir vbäl bäst om man gör som Janne säger, men ganska omstänligft var det med våg och termometer hela tiden. Men absolut, jag har höjt mitt kunnande om bakning en hel del.
Titel: Re:Bröd - Jan Hedh
Skrivet av: Marieberg skrivet 17 mar-07 kl 20:08
Jag har också blivit helt såld på Jan Hedhs bok "Bröd".
Tänkte tipsa om att den fortfarande finns på bokrean - 88 kronor på Bokus!