Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Gräbban skrivet 26 nov-08 kl 08:28
-
Kan man tina fruset kött, mala det och frysa det igen? Troligen inte va? Man måste nog tillaga det emellan? ???
-
En mikrobiolog skulle nog säga att det ska tillagas.
-
Jag gör så ibland. Då beror det på att jag inte hann mala i samband med styckningen. Att mala halvtinat kött är bra för då blir inte kvarnen så varm som den kan bli annars, jag har intrycket av att man då kan hålla en bättre hygien.
-
Kött som fryst första gången och sedan tinas utan att bli rumsvarm, males och snabbt fryses igen, är säkert.
Hur mycket kött tror ni inte behandlas på detta sätt?
-
Bra. Då litar jag på er, och testar. Det beror även här på att vi inte hann mala allt när vi styckade. Orkade inte sitta halva natten och stycka fram "malkött".
-
Om man ska mala kött med mycket fett i så är det riktigt bra att tjäla köttet, så blir fettet snygga tärningar istället för fettsmet.