Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: hemmamamman skrivet 24 nov-08 kl 16:09
-
När jag bakar lussebullar som ser ut som riktiga lussebullar blir dom alltid stenhårda. Jag gör därför alltid vanliga bullar av typen kanelbullar i formar. Lillan vill dock ha "riktiga" lussekatter i år. Finns det någon som har ett recept som jag inte kan misslyckas med? Eller någon som kan klura ut vad jag gör för fel? Jag bakar allt matbröd själv så är van bagare i vanliga fall. ;)
-
När jag bakar lussebullar som ser ut som riktiga lussebullar blir dom alltid stenhårda. Jag gör därför alltid vanliga bullar av typen kanelbullar i formar. Lillan vill dock ha "riktiga" lussekatter i år. Finns det någon som har ett recept som jag inte kan misslyckas med? Eller någon som kan klura ut vad jag gör för fel? Jag bakar allt matbröd själv så är van bagare i vanliga fall. ;)
Lussebullar har ofta lite lyxigare deg än kanelbullar (som ju är fyllda med smör och kanel-socker). Det brukar vara extra fett och kanske 1 ägg i degen.
-
Recept med kesella och vit baksirap (istället för socker) ger saftiga lussebullar.
Använd så lite vetemjöl du kan, bara precis så att du kan hantera degen (hellre extra mjöl på händerna).
Degen jäser också bättre med mindre mjöl, följ inte alltid receptet (mjölmängden).
Lycka till!
-
Jag har ett skitbra recept som jag använder mig av! Dom blir stora och luftiga, jag är ingen människa som bakar alltjämt men lyckas ALLTID med dessa. Inget krångel med kesella och annat, enkelt o bra. Får alltid massor med beröm för mina lussebullar!
Receptet råkar jag ha skrivit ner för nån vecka sen på min blogg http://www.humleblomster.blogg.se du kan inte missa det då jag lagt in en bild på mina nybakta katter!
Lycka till!
-
Du kan ha hur bra recept som helst, men bullarna blir ändå stenhårda om du använder för mycket mjöl när du bakar ut dem!
m.v.h. ett "bagarbarn"