Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Gurkan4 skrivet 17 nov-08 kl 15:28

Titel: Bönfärs
Skrivet av: Gurkan4 skrivet 17 nov-08 kl 15:28
Okej låt se för som jag fattade det kunde man pressa sojabönor i vitlökspressen och få trådigt färs resultat. Så långt är jag med och så långt har det gått bra men så skrev någon att det vara att steka det som när man gör vanlig köttfärssås och det gjorde jag men mina böntrådar smälte ihop och blev en enda puré... Vad gjorde jag för fel?

kan dock förstå hur det kan bli bra när man pressar samman det till bönbiffar/bullar!
Titel: SV: Bönfärs
Skrivet av: LillaMor skrivet 22 nov-08 kl 20:56
Mald köttfärs delar ju sig ju också, så att de längre trådarna blir mer som en grynig massa. Är du inte vegetarian är det gott att krydda med köttbuljong, annars med andra örter/kryddor. Jag gör biffarna på samma sätt som när jag gör köttbullar. Om dom inte blir bra har du använt för mycket ströbrödsmassa.
Man kan också göra biffar på ärtor eller majs, men då blandar jag med kokt ris, som mixas snabbt. de senare biffarna rekommenderar jag dig att steka på smort bakplåtspapper i ugnen, Vänd dom en gång. Eller så kan man göra linsbiffar på linser (inte dom röda!) man lagt i blöt över natten. Kör linserna i mixer, tillsammans med samma ägg och ströbrödssmet som till köttbullar. Dessa kan antingen stekas i panna, eller i ugnen. Sojabiffarna drar inte så mycket fett då bönorna redan är kokta, med de andra sorterna drar mera fett, och det slipper man ju i ugnen. Linsbiffarna kan serveras som dom är och jag tycker då att de är mera år kötthållet. Pressar man citron över dom blir det lite av fiskstuk över dom.
Lycka till!
Titel: SV: Bönfärs
Skrivet av: LillaMor skrivet 23 nov-08 kl 17:47
Om kan kör bönorna i mixer, blir det smått och inte alls färslikt, och helt annorlunda känsla då man äter det. :)