Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Bluelady skrivet 17 nov-08 kl 14:43

Titel: Hjälp...messmöret är för syrligt!
Skrivet av: Bluelady skrivet 17 nov-08 kl 14:43
Har kokat getmessmör uppe i fäboden i en stor järnkittel. Det gick bra och konsistensen också...men den smakar inte gott utan jättesyrligt så den inte går att äta! Vad har jag gjort för fel?
Jag har smakat getmese (som jag inte kokat själv) och den var jättegod!

Kan jag göra något åt det nu, den står i en skål i kylskåpet. koket gjorde jag i lördags. ???
Titel: SV: Hjälp...messmöret är för syrligt!
Skrivet av: Gruff skrivet 20 nov-08 kl 00:08
Ge det till hönsen eller använd det i sås till vilt, eller något. Nästa gång, kan du tappa av vassle tidigare i ystningen. Så har inte mjölksyrebakterierna hunnit syra så mkt. Och om du dröjer med att koka mesen, ge det i alla fall ett uppkok först. Så har du dödat mjölksyrebakterierna och stoppat syrningen.
Titel: SV: Hjälp...messmöret är för syrligt!
Skrivet av: Bluelady skrivet 21 nov-08 kl 11:26
Tusen tack gruff :D