Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Rödjan skrivet 08 nov-08 kl 19:27

Titel: Min rök/kok
Skrivet av: Rödjan skrivet 08 nov-08 kl 19:27
Tänke bara visa en bild på min anordning där jag kokar potatis till grisar samt röker kött av grisar i samma moment:

Titel: SV: Min rök/kok
Skrivet av: Vitis skrivet 08 nov-08 kl 23:09
Smart som fan !!

Men blir det inte väldigt varmt i lådan där skorstenen går in ?

Hur som helst, dubbel nytta av en brasa.
Titel: SV: Min rök/kok
Skrivet av: Lars Pers Maria skrivet 10 nov-08 kl 01:19
Vilket träslag rekommenderas om jag ska bygga en ny röklåda?
Titel: SV: Min rök/kok
Skrivet av: Rödjan skrivet 12 nov-08 kl 19:55
Nej, det blir inte mer än 30 grader eller så, perfekt till kallrökning. Jag har fler rörsektioner att sätta på om det behövs.

Det där är vanliga granbräder.

Och just ja, röklådan har såklart ett lock som inte är med på bilden.