Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: betsla skrivet 31 okt-08 kl 16:50
-
Är det någon i detta avlånga landet som har en stor samling av torkad libbsticka? Skicka lite till mig då är ni schyssta... De få blad jag fick i somras räcker knappt till kryddning av en tallrik soppa =/
Har inte hittat i nån affär heller. Använder inte svenska folket libbsticka?
-
Libbsticka (http://borgebykryddgard.jetshop.se/ShowProduct.aspx?prodid=242&cat=140)
-
Oj, vilken sida! Skickar iväg en beställning direkt...
-
Hej! Jag har en stor libbsticka i trädgården, men har inte en susning om vad man använder den till :-[...Är det en soppkrydda? Vad smakar det?
Sally
-
Den är (i mitt tycke) en supergod krydda. Smakar och luktar som selleri, ganska starkt så man får ta det lite försiktigt när man använder den. Perfekt att använda i soppor istället för köpe-grönsaksbuljong (som ju mest består av salt i alla fall...)
Ta in och torka vet ja!
-
Det ska jag absolut göra! Lite sent nu kanske? Det ska väl vara på våren???
Sally
-
köpe-grönsaksbuljong (som ju mest består av salt i alla fall...)
Ja, och libbsticka ;) Det inser man efter att ha smakat libbstickeblad, typisk buljongsmak :)
-
Det ska jag absolut göra! Lite sent nu kanske? Det ska väl vara på våren???
Sally
Det är väl bäst på sensommaren, när det är som mest smak på växten. Men jag vet inte vart du bor? Om det fortfarande smakar ok av bladen så ta in och torka eller frys ändå...
-
Förr kallades Libbsticka för Maggi-ört, då den var själva basen i deras buljongtärningar. En liten bit blad (färsk) om ca 2x2 cm räcker till ett helt soppkok. Supergod i örtsalt, tillsammans med annat, och till er som tror att Aromat ??? är en nödvändighet för att få smak: Skaffa Libbsticka! ;)
-
Jag har men den är frusen nu!!!!! :-\
-
Jag har men den är frusen nu!!!!! :-\
Lyllo dig! Jag köpte torkad, men tycker inte att det blir likadant som med färsk.
-
Håller med, men den torkade är fantastisk i örtsalter!
-
Libbsticka är gott till tomater..
Och prova att ha den i en mustig gryta med lite rött vin i....