Alternativ.nu

Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Attes matte skrivet 19 okt-08 kl 17:53

Titel: Sadel?
Skrivet av: Attes matte skrivet 19 okt-08 kl 17:53
Jag har nu slaktat min första kanin med bra resultat. 3 kilo väger slaktkroppen urtagen, flådd och utan skalle.  ;D En rejäl bit!  ;)
Men... jag skulle vilja veta om nån har en bra beskrivning på var man ska "kapa" för att göra en "korrekt" sadel. Tänkte göra en rosmarin- och vitlöksmarinerad ugnsstekt kaninsadel nämligen...  :P

/Sara
Titel: SV: Sadel?
Skrivet av: bondelinda skrivet 20 okt-08 kl 07:01
Bakom näst sista revbenet brukar jag kapa.
Titel: SV: Sadel?
Skrivet av: Attes matte skrivet 20 okt-08 kl 11:03
Okej, tack!  :)

/Sara
Titel: SV: Sadel?
Skrivet av: Gösta skrivet 21 okt-08 kl 18:48
Kaninsadel är från höftkammen fram till färgskiftningen på ryggen. Brukar bli mellan sista och näst sista revbenet. Tänk på att plocka bort revbenet från sadeln! Slagsidan viks över bukdelen samt fylls med kryddor och "godsaker" samt sätts ihop med en eller två tandpetare :P
Blir kalas ;)