Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Attes matte skrivet 19 okt-08 kl 17:53
-
Jag har nu slaktat min första kanin med bra resultat. 3 kilo väger slaktkroppen urtagen, flådd och utan skalle. ;D En rejäl bit! ;)
Men... jag skulle vilja veta om nån har en bra beskrivning på var man ska "kapa" för att göra en "korrekt" sadel. Tänkte göra en rosmarin- och vitlöksmarinerad ugnsstekt kaninsadel nämligen... :P
/Sara
-
Bakom näst sista revbenet brukar jag kapa.
-
Okej, tack! :)
/Sara
-
Kaninsadel är från höftkammen fram till färgskiftningen på ryggen. Brukar bli mellan sista och näst sista revbenet. Tänk på att plocka bort revbenet från sadeln! Slagsidan viks över bukdelen samt fylls med kryddor och "godsaker" samt sätts ihop med en eller två tandpetare :P
Blir kalas ;)