Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Lars Pers Maria skrivet 12 okt-08 kl 20:02
-
Har just stoppat ner en gris i frysen, känns toppen!
Undrar vad ni gör med istret? Jag maler och smälter sakta ner, silar, häller upp att stelna och använder till matbrödsbak och lite att steka i.
Vad gör ni?
-
Om det inte är saltat så spar jag det till småfåglarna på vintern
-
Bakar, smörjer plåtar, steker, kokar tvål...... Vissa maträtter duger inget annat till. Yorkshire pudding t.ex :-)
-
tvål lät intressant. kan du utveckla?
-
Hittade en saponeringstabell där man fyllde i vad man hade för fett och i vilka mängder. Så klickade man och fick fram mängden vätska och lut. Minns inte vart, men jag "tror" det var en länk från shenet. Jag hade rapsolja, ister och bivax. Hade också i lite kaffepulver för skrubbens skull.
-
Tänk vad mycket man inte vet! Hade ingen aning om Shenet!
Nu blir det nattaläsning...