Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Linnea-maria skrivet 29 aug-05 kl 22:24
-
Är det någon som har recept på persillade?? Som är så god krydda? Jag har massor med persilja, och allt har jag inte lust att mixa och frysa in.
-
Jag har också hur mycket persilja som helst. Den slätbladiga breder ut sig värre än kvickroten! :P
Jag torkar och ger till hönsen under vintern. Kanske lite bortkastat kan man tyckta med som sagt, persiljan finns nu överallt. t.o.m i gärsmattan växer den!
/HT
-
Hej!
Ett jättebra " recept" (till örtsalt eller persillade eller vad man vill, det beror lite på hur man varierar receptet) kommer här:
Tag en stoor bukett persilja eller valfria örter (till örtsalt och persillade också gul lök och vitlök, ganska mycket, kanske 1-3 stora lökar till en sats är lagom) Till örtsalt kan man även ta rotselleri, libbsticka, timjan, ja vad man vill. Hacka, kör i mixer till en jämn smet, häll över i en skål, blanda i havssalt eller vanligt salt, bred ut smeten på en ugnsplåt, kör i ugnen på 50C (med luckan någon cm öppen) till det är torrt, brukar ta en dygn ungefär. mortla (örtsalt får man köra genom en trådsil). Klart!
Observera att man inte ska köra salt-smeten i mixern då man kan förstöra knivarna.
-
Tack för receptet! Det var efterlängtat. Men nu är det försent. Det har varit fruset hemma hos mig länge nu och persiljan är hackad och i frysen eller i grannarnas och arbetskamraternas frys. Precis sådär gör jag med örtsalt, förutom att jag mixar örterna och sen mixar med salt, men det ska jag sluta med :-[..
Ett annat gott recept med persilja... Tag två dl fint skivad vitlök och stek försiktigt i lite olivolja häll i två paket lättcremefraiche och 2-3 dl hackad persilja, krydda med salt och vitpeppar. Servera med spaghetti.
Men ät det inte om du ska ut och träffa folk, för man luktar!