Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: La Frida skrivet 09 okt-08 kl 11:25
-
Här kommer en liten klurig nöt att knäcka...
Jag bor ju i stan men gillar att ge mig ut i naturen på vandringar då å då. Det jag saknar är trevligare mat-alternativ än tub-ost och blå-bandsoppor...
Maten behöver alltså vara lättillagad (gå att laga över öppen eld), inte väga en massa och hålla sig länge utan att bli gammalt.
Tex. skorpor smular lätt sönder, torkat kött är gott men inte i stora mängder...
Några idéer eller tankar?
-
Prova att själv torka grönsaker, potatis, morötter. Snabblagat ocg bra. Det går också bra att torka 3/4 färdigkokt ärtsoppa och bruna bönor. Sen kokas den klar i skogen/på fjället
-
Kan det här vara till hjälp?
http://www.gotar.se/
-
Aha, tja att torka grönsaker o rotfrukter själv gjorde jag gärna om jag inte hade delat kök :-\ tar ju lite tid... Men de där gotländska sopporna har jag testat o de är goda. Bra att man slipper åka till gotland för att köpa dem nu :)
-
Halaj!
http://www.utsidan.se/forum/forumdisplay.php?f=41
//T