Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: LasseDalom skrivet 07 okt-08 kl 20:34

Titel: Tranbär?
Skrivet av: LasseDalom skrivet 07 okt-08 kl 20:34
Vi har plockat en hel del tranbär, är det någon som har ett bra tips om vad man kan göra av dessa?
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: signe skrivet 07 okt-08 kl 20:48
Likören blir jättegod - och tranbär med kolasås och glass.
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: LasseDalom skrivet 17 okt-08 kl 14:57
"En väldigt god tranbärslikör.

1 liten flaska renat brännvin
3 dl tranbär
1 1/2 - 2 dl socker eller mer efter smak

Fyll tranbären på en vidhalsad flaska och slå över renat. Låt bären dra några veckor i spriten.

Sila av spriten och förvara den på flaska. Häll sockret över bären som är kvar och låt stå och dra tills allt socker löst sig och bären skrumpnat. Sila av sockerlösningen och blanda den med bärspriten. Lagra likören någon månad innan den njuts."

Här är ett recept jag hittade, kan det va nåt tro?
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: signe skrivet 19 okt-08 kl 12:57
Precis så brukar vi göra likör, fast längre än några veckor får de stå, kanske ett par månader.
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: minn skrivet 21 okt-08 kl 08:50
Torkade tranbär är ju jättegott ! Lika bra som godis tycker jag. Och så
är det väll bra för urinvägarna..
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: LasseDalom skrivet 03 feb-09 kl 21:15
Huvva.

Jag håller på och pular med den där likören nu. Sila av spriten, är gjort, och sen har jag hällt socker över bären, men vad skall det sockret lösa sig i? Jag fattar inte detta riktigt, nån som kan hjälpa mig?    ???
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: Weasel skrivet 04 feb-09 kl 00:02
Huvva.

Jag håller på och pular med den där likören nu. Sila av spriten, är gjort, och sen har jag hällt socker över bären, men vad skall det sockret lösa sig i? Jag fattar inte detta riktigt, nån som kan hjälpa mig?    ???

Bären gissar jag... som när man gör rårörda lingon ???
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: LasseDalom skrivet 06 feb-09 kl 19:19
Hällde i lite sockerlag i det hela, vi smakar av tills vi tycker det fått rätta sötman, sen får det stå o gona te sig tills det blir klart!
Titel: SV: Tranbär?
Skrivet av: bluealabama skrivet 11 maj-09 kl 22:52
Tranbär och blodapelsin kan utgöra en bas i en intressant grönsallad.