Alternativ.nu

Djur => Kaniner => Ämnet startat av: villocksåha skrivet 26 sep-08 kl 07:41

Titel: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: villocksåha skrivet 26 sep-08 kl 07:41
Hej åhå  alla
Har min funderingar om desinfektionsmedel vid rengöring,vad ska man ta när man inte vill använda utspädd Klorin?
Är lite anti mot denna gift,men jag är supernoga och rädd att det kryllar utav bakterier efter slakt,knivar, rakblad,sax,skärbräda.bord osv.
Kom med förslag ............
Titel: SV: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: Kimma skrivet 26 sep-08 kl 07:49
Hur menar du?

Rendiskade knivar och rent vatten under tiden duger gott om du ska äta köttet själv. Ska du sälja krävs ett godkänt slakteri med desinficeringsutrustning.
Titel: SV: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: villocksåha skrivet 26 sep-08 kl 19:38
Äh,är nog för petig,men det känns bättre så.
Titel: SV: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: Edgar skrivet 26 sep-08 kl 21:32
Nr 1 är att hålla rent. Om jag minns rätt tar en vanlig handtvätt med tvål bort 90 % av bakterierna.

Förslag på desinfektionsmedel kan vara utspädd ättiksyra, utspädd väteperoxid,  70 % etanol, 50 % isopropanol, klorin, värma grejerna i ugnen (180 grader), koka dem, bränna av knivar etc.

Sedan är det ju så att de flesta bakteriebekämpande medel är gift på något sätt.

Edgar

Titel: SV: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: Gösta skrivet 26 sep-08 kl 21:59
Finns ett bra medel som heter PP77. Finns i välsorterade städföretag. Bra, billigt och effektivt.
Späder med vatten och torkar av ytorna.
Titel: SV: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: Edgar skrivet 01 okt-08 kl 10:51
Hej!

Läste för något år sedan en beskrivning från en kaningård i USA om hur man slaktar kaniner.

När man var klar med urtagning etc, så skulle slaktkroppen sänkas i kallt vatten försett med blekvätska, (ungefär detsamma som Klorin). Detta för att minska antalet bakterier på köttet.

Edgar
Titel: SV: Hygien vid slakt.....
Skrivet av: Solbakkenlias skrivet 02 okt-08 kl 13:29
1 desiliter edik til 10 liter vatten , gjør samme nyette.  :D