Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: 1484 skrivet 24 sep-08 kl 20:17
-
Hej!
Jag har fått lite plommon och nu vill jag ha lite tips på vad jag kan göra med dom. Jag vill inte göra sylt eller marmelad. Nån som har nån bra ide?
//Anna
-
•Klyv, kärna ur, skala och lägg i en lag av konjak, vatten o socker. Smaskens efterrätt med vaniljglass.
•Baka en kaka med mördegsbotten och mandel eller havreknäck-smet. Täck hela ytan med plommon. Som efterrätt eller fikabröd.
•Koka fruktsoppa av dem.
• Gör plommonvin; gärna ett sött desertvin.
-
Kräm!!
/Anneli
-
Det blev en kaka och och sen kokade jag sockerlag och hällde över resten, blev nästan som sylt fast med hela bitar...
Plommon med konjak ska jag prova nästa gång jag får tag i lite plommon, det verkar riktigt gott. :)