Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Marie Söderberg skrivet 24 sep-08 kl 15:46
-
Det händer inte ofta, men om man som jag illar att experimentera så häder det ibland.
Bakade igår en mjuk kaka som jag bakat många gånger "Röra-ihop-kaka"
Jag använde igår rapsolja (en fin ekoligisk olja) istället för smör (smöret slut då gotttarmen sög på familjen).
Som smaksättare, färska lingon och lite kardemumma.För övrigt de vanliga ingredienserna för mjuk kaka.
Kakan blev för kompakt och smaken av rapsolja för markant, iaf då man är van vid att använda smör.
Men annars god.
Äta den som den är vill jag inte och slänga den absolut inte.
Så har ni några bra förslag på vad jag kan omvandla den till?
-
Arraksbollar! Står i många kakböcker!
-
Jag hade omvandlat den till ägg eller fläskkotletter :)
-
Jo arraksbollar känner jag till och har arraksessens hemma.
Men ngt annat måste det väl finnas att göra? :o
Ägg och fläkkotletter låter ju spännande!
Så skicka receptet för det!
Äggen tar jag och så får resten av familjen fläskkotletterna.
-
Att göra ägg av det är enkelt.. man slänger det i hönsgården och sätter sig sedan o väntar så kommer det ägg lite senare :P Att göra kotletter av det tar längre tid.. men man börjar med att hiva in kakan hos grisarna.. ;D
-
Ja nu när jag ändå tänker fixa en jordkällare på den innergård jag delar med några hundra grannar så kan jag lika bra bygga stia och hönshus!
Det enda problemet är bara att den misslyckade kakkan väl hinner bli gammal under tiden....
:-\
-
eller sådana här http://klarafardiga.blogspot.com/2008/08/bakat-cupcakepops.html
-
marwes: Det var inget dåligt tips utan ett bra.
Lite tidsödanden men om jag fryser kakan så kan jag ta det när jag har tid.
Tack!
Men tar gärna emot fler tips man kan ju misslyckas fler ggr......
-
;D ;D ;D
Att göra ägg av det är enkelt.. man slänger det i hönsgården och sätter sig sedan o väntar så kommer det ägg lite senare :P Att göra kotletter av det tar längre tid.. men man börjar med att hiva in kakan hos grisarna.. ;D