Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: katie skrivet 23 sep-08 kl 11:10
-
Åt nånting när jag var liten som kallades för tomteplättar. Det smakade nästan som sockerkaka :P fast det var stekt i plättlagg.
Har testa mig fram med olika 'recept'. Det har mer eller mindre misslyckats >:( varje gång.
Snälla, finns det någon som har recept på tomteplättar?
-
Kan det vara skrabbelucker?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skrabbelucker
Har inte ätit dem själv, men en bekant pratade för länge sen om hur gott det var!
-
Det är inte omöjligt att det är detta. Måste prova receptet. ;D
-
Hej!
Efter att ha kollat Wiki-länken tycker jag det låter som "vanliga" amerikanska pannkakor. Alltså en tjockare pannkakssmet, innehållande bakpulver. Kakorna puffar upp och blir liksom lite "brödiga" inuti.
Anna
-
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4459321
-
Sökte bara på tomteplättar på google. kom upp en massa förslag så prova på det så kanske du hittar rätt:-)
-
Tackar tackar. Massor att testa.
-
Inte riktigt som amerikanska pannkakor, de innehåller ju också creme fraiche eller dylikt.
-
ja men det är väl krabbelurer? Kollade inte lä'nken "skrabbelurer", kanske är samma. Minns inte receptet men det är väldiogt likt sockerkaka. Eller pannkakor med väldigt mycket socker och bakpulver. Ätes med smör som smälter och socker på.
-
Visst är det krabbelurer! Morsan gjorde nåt liknande som hon kallade trollungar. Skillnaden är att man friterar dem, man klickar i smeten i kokande olja.
-
Här kommer ett recept på dom krabbelurerna jag brukar göra.
2 ägg
1 dl socker
1 1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Stekes i plättlagg och sockras efteråt. allra godast tycker vi dom blir om dom är lite kletiga inuti.Kan med fördel variera dom med smala skivor äpple och strö socker och kanel på.
Lät spännande att fritera dom, måste jag testa ;D